А навіщо депутатам знати заздалегідь?

Аналіз 1 пленарного засідання 6 позачергової сесії 8 скликання Кременчуцької районної ради Кременчуцького району Полтавської області.

  • проєкти рішень – не можливо встановити дату оприлюднення на сайті (порушення ч. 3 ст. 15 ЗУ «Про доступ до публічної інформації»)
  • рішення – опубліковані пізніше, ніж за 5 робочих днів від дати їх прийняття (порушення ч. 2 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації»)
  • порушено строки опублікування Рішення «Про внесення змін до Регламенту Кременчуцької районної ради восьмого скликання» (ч. 2 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації»)
  • текст Регламенту на сайті не відкривається (станом на 21.06.2021р. гіперпосилання не активне), чим обмежено право громадян України на відкритість, законність та доступність, й порушено Конституцію України, Закон України «Про інформацію», Закон України «Про доступ до публічної інформації»)
  • не опубліковано Протокол першого пленарного засідання (станом на 22.06.2021р., чим обмежено право громадян України на відкритість, законність та доступність і порушено Конституцію України, Закон України «Про інформацію», Закон України «Про доступ до публічної інформації»)

АЛЕ… ми об’єктивні. Тому варто відмітити, що:

  • запровадження можливості проведення відео-, аудіо- конференцій (дистанційних засідань) в умовах розповсюдження короновірусної інфекції. Це розумно.
  • опублікована Порівняльна таблиця змін до Регламенту Кременчуцької районної ради Полтавської області. Це зручно.
  • Результати відкритого поіменного голосування додані у форматі PDF. Це круто, хоча якість сканування дуже низька.

АНАЛІЗ ПРОВІВ
Правозахисник Артем Грисюк

Повний текст аналізу можна завантажити тут
Аналіз 1-ПЗ_6-ПС_8 скликання КРР БЛОК_1
Аналіз 1-ПЗ_6-ПС_8 скликання КРР БЛОК_2

Інші аналітичні матеріали по цій темі:
https://www.kac.org.ua/category/analytics/

Cайти органів влади – Аналітичний Блог
https://www.kac.org.ua/2021/03/08/saity-organiv-vlady-blog/