ПРАЦЯ ТА ВІДПОЧИНОК. ЧИ МОЖЕМО ВІДПОЧИВАТИ ПІД ЧАС ВІЙНИ?

З новими силами до роботи! Це розповідь про програму Work&Rest,  в якій взяла участь команда ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» (Кремінь.Антикор) на запрошення East European Democratic Centre та Центру українських активістів (CUA).

Два тижні листопада 2023 року ми провели в Перемишлі. Це невеличке польське містечко, яке вражає своєю мальовничістю і глибоким зв’язком з Україною. У цьому місці досі пульсує міцна духом українська громада, яка, понад півтора століття тому, вклала свою енергію у будівництво величезної будівлі Narodnyj Dim – Dom Ukraiński

Цей будинок і сьогодні є центром культурного життя українців у Польщі.

В Narodnyj Dim – Dom Ukraiński в Перемишлі звучить відлуння історії, пронизане великими іменами, такими як Іван Франко, Лесь Курбас та Соломія Крушельницька. Це місце, де зароджувався гімн України, музику до якого написав Михайло Вербицький (до речі, в День всіх святих ми відвідали його могилу, запалили там лампадки і заспівали наш гімн).

Narodnyj Dim – Dom Ukraiński подарував нам зустріч з Романом Ващуком, канадським дипломатом українського походження, який зараз обіймає посаду бізнес-омбудсмена.

За цей час ми мали змогу взяти участь в комунікаційних тренінгах і психологічних сесіях, вивчати нові горизонти на екскурсіях та будувати цінні контакти під час нетворкінгу, а ще ми займалися спортом, бо до наших послуг був прекрасний басейн і фітнес-центр.

Перемишль маленьке прикордонне містечко, яке в перші дні великої війни стало гуманітарним хабом для українців, які вимушені були рятувати свої життя. На місцевому залізничному вокзалі українців підхоплювали волонтери, завзято пропонуючи їм допомогу, трансфери далі, ночівлю чи їжу. І зараз Польща продовжує приймати українців.

Ми мали змогу відпочити і попрацювати без звуку тривоги дякуючи #EED.

Вдячність до Польщі та віра в Перемогу України переповнює наші серця і надихає працювати далі .