“Жінки, мир, безпека”: як це діє на місцях?

14 вересня 2023 року у Лубенській районній раді відбувся круглий стіл на тему: «Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека”: як це діє на місцях? ».

У заході взяли участь голова Лубенської районної ради Качаненко Тетяна Петрівна,  голова ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» Оксана Гуйда, представники виконавчих органів ради, депутатки районної ради, громадські діячі, журналісти, представники бізнес середовища.

Оксана Гуйда ознайомила присутніх із основними положеннями Національного  плану дій 1325 «Жінки, мир, безпека», представила концепцію та цілі даної програми. Її головні цілі – це рівноправність участі жінок і чоловіків у прийнятті рішень, у тому числі, в секторі оборони і безпеки; створення гендерно чутливої системи ідентифікації безпекових викликів та реагування на них; впровадження системи перехідного правосуддя за принципами забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок; забезпечення захисту від насильства за ознакою статі та сексуального насильства в умовах збройного конфлікту та у мирний час.

Учасниці круглого столу обговорили можливості застосування основних положень програми «Жінки, мир, безпека» у розробці програмних документів місцевого рівня, а також мали можливість поставити питання фахівчині щодо аспектів реалізації Національного  плану дій «Жінки, мир, безпека».

Цей захід підготовлений в рамках проєкту «Підтримка діяльності УНП ФГС СхП у 2021-2023 рр.», який реалізує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за фінансової підтримки Європейського Союзу. Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході є виключною відповідальністю ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу чи Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.