Жінки і дівчата: війна та відновлення. Які перспективи в ЄС?

25 серпня 2023 року у сесійній залі Олександрійської міської ради відбулася зустріч у форматі круглого столу на тему: «Жінки і дівчата: війна та відновлення. Які перспективи в ЄС?».

Це вже третій захід, організований ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» у рамках ініціативи «Перспективи відновлення та адвокація членства в ЄС: регіональний вимір».

У засіданні круглого столу взяли участь секретар міської ради Вікторія Косяк, голова ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» Оксана Гуйда, представниці виконавчих органів ради, громадської ради, депутатки міської ради та голови квартальних комітетів.

Модератор Оксана Гуйда провела дискусію з питань гендерної рівності, адаптації жінок і чоловіків до нових умов у повоєнний час, забезпечення умов інклюзії в громаді для маломобільних груп населення та людей з вадами.

Учасниці обмінялися думками щодо створення у майбутньому рівних умов для чоловічого і жіночого населення у забезпеченні рівними заробітними платами, пенсійним забезпеченням та іншими соціальними можливостями.

Цей захід підготовлений в рамках проєкту «Підтримка діяльності УНП ФГС СхП у 2021-2023 рр.», який реалізує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за фінансової підтримки Європейського Союзу. Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході є виключною відповідальністю ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу чи Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.