Старт проєкту #ЖінкиВідроджуютьУкраїну

18 березня стартував проєкт, створений для активних жінок і дівчат, що мешкають в Полтавській та Кіровоградській областях.

Особливу увагу пропонуємо звернути депутаткам та депутатам , службовцям органів місцевого самоврядування, активістам та журналістам, внутрішньо переміщеним особам та волонтерам.

Протягом трьох місяців буде проведено 6 тренінгів у 3 громадах.

На місцях люди подекуди зовсім не розуміють, що їх очікує після нашої Перемоги і не знають, як адаптуватися до змін. Особливо незахищеними почувають себе жінки та дівчата.

Наші пріоритети
* відновлення прозорості та підзвітності влади
* висвітлення перспектив відновлення та адвокації членства в ЄС
* захистит прав жінок та дівчат через безпекові програми на місцях

Саме жінки є найбільшою демографічною групою в тилових областях України, на території яких планується реалізація цього проекту.

Завдяки діяльності нашої професійної команди аналітиків, тренерок та комунікаційників протягом березня-червня 2024 року регіональні лідери проведуть цикл тренінгів з метою імплементації національного та місцевого нормативно-правового поля до умов ЄС та роз’яснення у двох тилових областях України (Полтавська та Кіровоградська) нових безпекових тенденцій.

Команда аналітиків розробить місцеві безпекові програмні документи з урахуванням стану та перспектив євроінтеграційних процесів після закінчення війни, які у доступній формі донесуть до населення сценарії розвитку подій в подальшому та можливості коректив планів на місцях з урахуванням реалій сьогодення, в умовах відновлення України та адвокації членства в ЄС.

Очікувані нами результати:
1) В першій частині тренінгів, учасниці отримають психологічну та соціо-емоційну підтримку, бо неможливо говорити про відбудову перебуваючи в постійному стресі під час війни.
2) Сформують власну позицію по подоланню гендерних стереотипів в питаннях відбудови, усвідомлять значення жінок і дівчат у цих процесах.
3) Підвищать власну обізнаність в питаннях євроінтеграції, свою соціальну значимість та роль в життєдіяльності заявлених громад.
4) Актуалізують внутрішні ресурси самодопомоги, самореалізації та безпеки жінок лідерок в умовах війни.
5) В другій частині тренінгів: Обміняються досвідом волонтерства та допомоги внутрішньо переміщеним особам під час війни.
6) Напрацюють місцеві безпекові програми, внесуть зміни до існуючих безпекових стратегій та програм.
7) Актуалізують інструментарій за для відновлення прозорість та підзвітність роботи місцевої влади, яку було дещо втрачено з початком повномасштабного вторгнення, що стане дієвим механізмом в питаннях подальшого фінансування відновлення (доступ до грантів ЄС та іншого фінансування).

Громади отримають імпульс для відновлення та відбудови. Нові ідеї та нові погляди.

Слідкуйте за нашими подальшими анонсами.

Перший тренінг буде вже в цьому місяці.

Проєкт реалізується силами ГО “Кременчуцький антикорупційний центр” спільно з Представництвом «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні.

#ЖінкиВідроджуютьУкраїну
#ЖВУ
#ЖінкиМОЖУть