Перший тренінг проєкту #ЖінкиВідроджуютьУкраїну

Вчора в Кременчуці відбувся перший тренінг проєкту #ЖінкиВідроджуютьУкраїну

Активісти та активістки, депутати та депутатки, представники бізнесу, представниці сектору безпеки та оборони зібралися, щоб поспілкуватися про таке:

  • 🤝 Гендерні стереотипи. Як це впливає на нашу роботу?
  • 🤝 Соціоемоційний стан під час війни. Як зберегти себе?
  • 🤝Прозорість і підзвітність влади під час війни

💙 Олена Нестерова (тренерка проєкту) допомогла нам всім визнати, що часто ґендерні обмеження людина ставить для себе сама. А для тих заборон, що пропагує оточення, сьогодні вже є шляхи вирішення.

Учасниці та учасники працювали в групах та досліджували власні стрічки в соц.мережах (виявляли прояви ґендерної дискримінації)

Після отриманих знань на тренінгу, інфорпростір сприймається зовсім інакше. Жарти, ґрунтовані на ґендерному пригніченні вже не здаються такими смішними.

💙 Олена Богоявленська (тренерка проєкту) в другій частині тренінгу ділилася досвідом політичного життя в громаді м.Олександрія та наводила критерії оцінювання прозорості влади.

Хоча також зазначила, що органи місцевого самоврядування – це не коронована влада, а менеджери з надання послуг. І тому відносини з ними мають бути відповідними.

Особливо це стосується відкритості даних. Вони мають бути такими, а відмовки про “не на часі” або “так в країні ж війна” – це просто намагання приховати “сірі” та “чорні схеми” наших посадовців.


💬 Говорили ще багато про важливе, про ситуацію, що складається в місті із комунальною власністю та комунальними закладами, про допомогу армії, про механізм відкликання депутатів та про життя.

🗯 Проте на нашу думку, головне, що важливо пам’ятати завжди – Країна складається з кожного з нас. Отже відповідальність за якість життя – на кожному з нас персонально.

Будемо відповідальними громадянами, буде відповідальність і в Україні.
Будемо дотримуватись закону, починаючи із власної сім’ї, буде закон і в Україні.
Будемо мудро піклуватися про себе психологічно та фізично, буде кому жити в Україні

Проєкт реалізується силами ГО “Кременчуцький антикорупційний центр” спільно з Представництвом «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні
Friedrich Naumann Foundation for Freedom Ukraine

#ЖінкиВідроджуютьУкраїну
#ЖВУ
#ЖінкиМОЖУть
#FNFUkraine