Тур «ТавріяМедіаКемп» .Чим вражала Херсонщина?

Нещодавно з нашою командою ми були на заході “ТавріяМедіаКемп”, який відбувався протягом 22-25 вересня.Відкриваючи для нас  позитивні зміни, що відбуваються сьогодні на Херсонщині за результатами впровадженої реформи децентралізації – у територіальних громадах, на рівні сіл та містечок!

Виявляється, є і позитивні зміни в нашій країні. Є люди, які роблять свою справу і роблять її як найкраще для своєї громади, як кажуть :”все  для людей і як у людей”. Яскравий приклад – Таврійська об’єднана територіальна громада на Херсонщині, яка за останній дев”ять місяців здійснила справжній прорив.

Таврійськ – маленьке містечко з населенням близько 10 тис. Раніше воно було містом районного значення та підпорядковувалося Новокаховській міськраді. Після ухвалення закону про децентралізацію стало центром Таврійської ОТГ. На території цієї об’єднаної територіальної громади розташовані три старостати й мешкає близько 20 тис. людей.
За рік Таврійській громаді вдалося:
– Відновити з руїн будівлю і відкрити у ній сучасний центр первинної медико-санітарної допомоги (обійшлося у 14 млн грн).
Побудувати крутий стадіон зі штучним покриттям (вартість понад 20 млн грн).
Відкрити дитячу спортивну школу з футболу.
– На 70% залагодити застарілі проблеми у селах ОТГ, які дошкуляли десятиліттями (водопостачання, вивезення сміття і т. п.).
– Відремонтували сільські школи: реконструювали системи опалення, модернізували їдальні, замінюють вікна на енергозберігаючі.
– Усі медустанови, дитсадки, навчальні заклади на території ОТГ підготовлені до опалювального сезону.
Ремонтуються дороги.
Це все нас приємно вразило.Потім ми побували на неймовірному озері з рожевою водою, яке здійснює мрії.Дивовижне село зі шведськими традиціями, до якого нещодавно приїздив король Швеції.Залишки стародавньої литовської фортеці на березі Дніпра.І все це побачити можна зовсім поруч із нами! Все це – наша прекрасна Україна! Попри труднощі, попри всі перешкоди, вона розвивається і процвітає – завдяки дивним, небайдужим, активним людям.
Публікація підготовлена за результатами інформаційно-навчального медійного у межах проекту «Підтримка та розвиток регіональної медійної мережі «МедіаПроРеформа» (Схід-Захід-Південь-Центр)» за підтримки Посольства США в Україні”.