Другий тренінг проєкту #ЖінкиВідроджуютьУкраїну

Вчора в Миргороді відбувся другий тренінг циклу #ЖінкиВідроджуютьУкраїну

Голова нашої організації, Оксана Гуйда, наголосила на важливості локалізації питань Порядку денного “Жінки, мир, безпека”.

Особливо корисними для учасниць тренінгу виявилися вправи з емоційного розвантаження.

Під час повномасштабного вторгнення Миргородська громада постійно потерпає від ворожих атак. Жінки, що працюють в органах місцевого самоврядування, школах та закладах культури відчувають подвійне навантаження, тому що несуть відповідальність за інших.

💙 Тренерка Олена Нестерова допомогла нам визначити: “Чи достатньо ми піклуємося про себе?”

Традиційно найважчою вправою було складання переліку власних здобутків та окреслення подальших кроків . Критикувати ми всі давно добре вміємо, сердечно хвалимо оточуючих рідко. Власні перемоги сприймаємо, як належне та дуже стримано про них говоримо. Знецінюємо свої здобутки. Не віримо у власні сили.

Усвідомлення цих та інших речей допомагає зберегти ментальне здоров’я.

💙 Інна Совсун (Народна депутатка Верховної Ради України) підкреслила, що приведення законодавства України у відповідність до стандартів Європейського Союзу складне і довготривале завдання для всіх сфер життєдіяльності країни. Написання одного законопроєкту може зайняти близько одного року, але це не гарантує виконання закону, бо “народні звички” гальмують процес. Роботи вистачить всім!

Для вступу в Європейський союз треба буде зробити ще багато болючих змін. Вони будуть неприємними. Вони не будуть популярними. Але важливо, щоб ми всі пам’ятали заради чого це робиться.

Інна Совсун

Також обговорили наслідки зменшення кількості школярів, процеси оптимізації закладів освіти та важливість визначення якісних характеристик оцінки педагогів.

Особливо емоційними для всіх учасниць тренінгу були питання мобілізації та демобілізації чоловіків та жінок. Депутатки місцевих рад говорили про відсутність можливості виїзду закордон без рішення місцевої ради і порушення їх прав.

💬 Говорили ще багато про сім’ї, про ґендерні стереотипи, про підручники, про енергетику, про військових та їхню втому, про збори благодійних внесків в школах, про вступ дітей до вузів, про вчителів зруйнованих шкіл та багато іншого.

🗯 Країна складається з кожного з нас. Отже відповідальність за якість життя – на кожному з нас, персонально.

Будемо відповідальними громадянами, буде відповідальність і в Україні.
Будемо дотримуватись закону, починаючи із власної сім’ї, буде закон і в Україні.
Будемо мудро піклуватися про себе психологічно та фізично, буде кому жити в Україні

Проєкт реалізується силами ГО “Кременчуцький антикорупційний центр” спільно з Представництвом «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні
Friedrich Naumann Foundation for Freedom Ukraine

Детальніше про наш проєкт можна почитати тут:
Старт проєкту #ЖінкиВідроджуютьУкраїну
Перший тренінг проєкту #ЖінкиВідроджуютьУкраїну