ЖІНКИ ПЛАНУЮТЬ МАЙБУТНЄ

В с. Чечелеве провели другий форум Мобільної школи жіночого антикорупційного активізму « АнтиКа». За півтора роки роботи в проєкті було багато подій, зустрічей, сподівань.

Війна. Вона заставила колектив громадської організації «Кременчуцький антикорупційний центр» переглянути методи роботи, форми соціального реагування, рівні спілкування. Завершили проект черговою зустріччю учасниць і учасників на гостинному подвір’ї сільської хатинки «Country House».

 

Дякуємо за співпрацю Кременчуцькому льотному коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ в особі відповідальної з гендерних питань, кандидатці економічних наук пані Марині Петченко

Червоною ниткою проєкту було інформування громадських активістів, працівників місцевого самоврядування про інструменти ґендерного бюджетування, як дієвого антикорупційного механізму. На жаль, учасниці відмітили процеси жорсткої фінансово – економічної централізації, які заважають запровадженню дієвих демократичних європейських практик. На форумі обговорили участь громадських активісток у реалізації рекомендацій Єврокомісії визнати Україну кандидатом на вступ до ЄС, та 7 умов, які нам треба буде виконати. Зокрема, про завдання, що стосуються боротьби з корупцією: призначення керівника САП, проведення конкурсу на директора НАБУ, обвинувачення та вироки корупціонерам – високо посадовцям, приведення законодавства з відмивання грошей у відповідність до міжнародних стандартів.

Виставка “Жінки можуть”

 

Учасниці форуму відмітили, що Національний План дій з виконання резолюції РБ ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», який консолідував зусилля органів державної влади на національному та місцевому рівнях, органів місцевого самоврядування, міжнародних та громадських організацій на сьогодні потребує оновлення. Ми вважаємо, що наразі потребують корегування статті про участь у процесах відновлення, протидії безпековим викликам, системній протидії насильству за ознакою статі та насильству, пов’язаному з конфліктом.

Цікавим був виступ лікаря Ростислава Зауральського, який інформував учасниць про поведінку в ситуаціях загрози життю і здоров’ю. Також на форумі працювали психологи та юристи організації. Вирішували гості питання, що виникли за останні пів року у наших активісток.

Голова громадської організації закликала учасників та учасниць форуму, які працюють на гіперлокальному рівні і далі активно проводити громадську роботу, налагоджувати зв’язки, діяти спільно. Оксана Гуйда сказала: «Україна сильна своїми громадами, українськими жінками і чоловіками. У нас багато роботи зараз і ще більше буде по завершенню війни. Відновити Україну! Відбудувати втрачене! Плекати нове! Планувати майбутнє».

Дякуємо Роберту Вачіковичу за активну участь та педагогічну майстерність

Дякуємо адвокатці пані Оксані Головань за юридичний супровід проєкту

 

Далі буде…