Четвертий тренінг проєкту #ЖінкиВідроджуютьУкраїну

Представниці громад Олександрії, Куколівки, Знам’янки, Червоної Кам’янки – активістки, депутатки, представниці ОМС спільно обговорювали можливості покращення умов життя в своїх громадах шляхом участі в наступних процесах:

  • Європейська інтеграція України та нормативно-правові акти ОМС
  • Розробка місцевих безпекових програм

Інна Совсун (Народна депутатка України) розповіла про перешкоди на шляху євроінтеграції та зазначила яким чином кожен на своєму місці може допомогти Україні в цьому процесі. Також обговорили досвід сусідніх країн та труднощі, з якими вони стикалися, готуючись до вступу в ЄС.

Особливо цікава частина тренінгу: запитання-відповідь, бо окрім євроінтеграційних процесів «на майбутнє», важливим є й сьогодення.

Оксана Гуйда (Голова ГО «Кременчуцький антикорупційний центр») допомагала побачити спільне там, де ми звикли концентруватися на відмінностях. Було наведено приклади плідної співпраці на благо громади супротивників за політичними/релігійними/національними переконаннями.

Обговорення можливих змін в нормативно-правових актах громади шляхом прийняття та впровадження локальних планів дій Порядку денного «Жінки. Мир. Безпека.».

Пригадали перші дні повномасштабної війни, волонтерство 24/7 та важливість піклування волонтерів про самих себе.

Ще багато про що говорили. І сміялися, і сумували, і замислювалися, і переосмислювали, і аналізували минулий досвід, і синтезували нові висновки. Головне – налаштовувалися на плідну співпрацю задля впровадження місцевих безпекових програм.

Країна складається з кожного з нас. Отже відповідальність за якість життя – на кожному з нас, персонально.

Будемо відповідальними громадянами, буде відповідальність і в Україні.
Будемо дотримуватись закону, починаючи із власної сім’ї, буде закон і в Україні.
Будемо мудро піклуватися про себе психологічно та фізично, буде кому жити в Україні

Проєкт реалізується силами ГО “Кременчуцький антикорупційний центр” спільно з Представництвом «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні
Friedrich Naumann Foundation for Freedom Ukraine

Детальніше про наш проєкт можна почитати тут:
Старт проєкту #ЖінкиВідроджуютьУкраїну
Перший тренінг проєкту #ЖінкиВідроджуютьУкраїну
Другий тренінг проєкту #ЖінкиВідроджуютьУкраїну
Третій тренінг проєкту #ЖінкиВідроджуютьУкраїну