Шостий тренінг проєкту #ЖінкиВідроджуютьУкраїну

В Миргороді завершився шостий тренінг проєкту #ЖінкиВідроджуютьУкраїну

Депутатки, представниці ОМС та активістки Миргородського району зібралися, щоб дослідити яким чином можна зробити роботу влади більш прозорою, на що має право громада під час війни, які зміни час вносити в нормативно-правові акти ОМС та яким чином це втілювати в безпекові програми.

Захід розпочався з вітального слова від Голови Миргородської районної ради Наталії Гирки та Заступника начальника Миргородської районної військової адміністрації Людмили Горобець.

Оксана Гуйда (Голова ГО «Кременчуцький антикорупційний центр») підкреслила, що сьогодні в Україні жінки активно долучаються до оборони країни. Одночасно із цим, жінки відіграють важливу роль у відновленні України, демонструючи свою незламність, стійкість і відданість справі. Громади в Україні вже починають розробляти плани відновлення інфраструктури після війни, зокрема, у Харкові та Маріуполі. Це свідчить про те, що навіть в умовах війни важливо планувати і мріяти про майбутнє. Такий підхід забезпечує стійкість, розвиток і процвітання країни, показуючи, що спільні зусилля чоловіків і жінок є запорукою успіху.

В багатьох містах України наша організація проводить тренінги саме для жінок, які прагнуть брати активну участь у громадському житті. Це не лише сприяє гендерній рівності, але й допомагає впроваджувати більш різноманітні та ефективні рішення для розвитку міст, районів, областей та країни вцілому.

Впродовж тренінгу в Миргороді учасниці в групах опрацювали питання щодо локалізації Національного плану дій 1325 “Жінки.Мир.Безпека”

Нинішні події в країні часто використовуються, як привід для приховування інформації, яка мала б бути доступною для громадськості. Говорили про те, що засідання депутатських комісій місцевих рад мають бути відкритими та з відеотрансляцією.

Олена Нестерова (тренерка проєкту) дуже вчасно допомогла зберегти рівновагу під час повітряних тривог в Миргороді.

Ми знову впевнилися в тому, що фізичні вправи мають значний вплив на емоційний стан, допомагаючи знижувати рівень стресу та покращувати настрій.

Країна складається з кожного з нас. Отже відповідальність за якість життя – на кожному з нас, персонально.
Будемо відповідальними громадянами, буде відповідальність і в Україні.
Будемо дотримуватись закону, починаючи із власної сім’ї, буде закон і в Україні.
Будемо мудро піклуватися про себе психологічно та фізично, буде кому жити в Україні

Проєкт реалізується силами ГО “Кременчуцький антикорупційний центр” за підтримки Представництва «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні

Детальніше про наш проєкт можна почитати тут
Старт проєкту #ЖінкиВідроджуютьУкраїну
Перший тренінг проєкту #ЖінкиВідроджуютьУкраїну
Другий тренінг проєкту #ЖінкиВідроджуютьУкраїну
Третій тренінг проєкту #ЖінкиВідроджуютьУкраїну
Четвертий тренінг проєкту #ЖінкиВідроджуютьУкраїну
П’ятий тренінг проєкту #ЖінкиВідроджуютьУкраїну